Hofje van Weltevreden

Voortgang

De direct omwonenden hebben vandaag bovenstaande flyer, met onderstaande tekst, in hun brievenbus ontvangen.

Geachte buurtbewoners,

Na ruim een jaar vertraging hopen wij in het najaar met de bouwwerkzaamheden van het Hofje van Weltevreden te kunnen beginnen. Hieraan voorafgaand zullen wij in augustus/september beginnen met het bouwrijp maken van het terrein waarvan de benodigde sanering een onderdeel is. Direct daarna zullen we starten met de bouw. Wanneer de planning definitief is zullen wij deze kenbaar maken.

Het Hofje van Weltevreden zal gaan bestaan uit 28 appartementen voor wie kwaliteit en verzorging een eerste levensbehoefte is. De appartementen variërend van 35 m2 tot 50 m2 zullen worden voorzien van een woon-slaapkamer met kitchenette en luxe badkamer. Het thema van het "Hofje” in combinatie met zelfredzaamheid staat centraal bij het wonen in ons concept.

De 24/7 aanwezige servicevoorzieningen maken het met name geschikt voor dementerende mensen, met of zonder partner, maar beperkt zich niet alleen tot deze groep. De verschillende lounges zullen samen met de appartementen, gangen en binnentuin moeiteloos in elkaar overlopen. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd voor sociale interactie tussen bewoners waarbij een hoge mate van privacy & zelfredzaamheid gewaarborgd wordt. Familie, vrienden en kennissen kunnen in een gedeelte van een lounge of in het appartement privé ontvangen worden. In het achterliggende perceel van het hofje komt een parkje. Dit alles afgestemd op de mobiliteit- en veiligheidsbehoeften van de bewoners.

De parkeervoorzieningen zullen tijdens de bouw, volgens onze huidige inschatting, geheel op het eigen terrein gerealiseerd worden. Onze verwachting is, dat in het vierde kwartaal 2021 het “Hofje van Weltevreden” opgeleverd zal zijn.

Vanwege het Coronavirus kunnen de geplande informatieavonden helaas geen doorgang vinden. Wanneer u behoefte heeft aan meer informatie en de plannen nader uitgelegd wilt hebben bent u op de locatie van harte welkom. Hiervoor kunt u vooraf een afspraak maken via ons contactformulier.