Hofje van Weltevreden

Previous
Next

Project

De  ontwikkeling betreft een nieuw woonconcept met 27 appartementen. 

De verwachting is dat eind 2021, aan de ‘s-Gravenweg 208, het “Hofje van Weltevreden” gerealiseerd zal zijn. In totaal komen er 27 appartementen in de verhuur voor wie kwaliteit en verzorging een eerste levensbehoefte is. 

De appartementen variërend van 29 m² tot 70 m² worden voorzien van een woon-slaapkamer met kitchenette en luxe badkamer. Het thema van het “Hofje” in combinatie met zelfredzaamheid staat centraal bij het wonen in ons concept. 

De 24/7 aanwezige servicevoorzieningen maken het met name geschikt voor dementerende mensen, met of zonder partner, maar beperkt zich niet alleen tot deze groep. Lounges, bestaande uit onder andere woonkamers, tuinkamers, eetkamers, zithoeken, woonkeuken en bibliotheek zullen samen met de appartementen, gangen en tuin moeiteloos in elkaar overlopen. 

Er wordt een omgeving gecreëerd voor sociale interactie tussen bewoners waarbij een hoge mate van privacy en zelfredzaamheid gewaarborgd wordt. De zeer ruime lounges zijn een belangrijk onderdeel. Familie, vrienden en kennissen kunnen in een gedeelte van een lounge of in het appartement privé ontvangen worden. 

Binnenin het hofje is er een gemeenschappelijke tuin. Voor het achterliggende perceel van het hofje zijn er plannen om een belevingspark aan te legen met indien mogelijk een Biotoop (zwem)vijver. 

Dit alles afgestemd op de mobiliteit- en veiligheidsbehoeften van de bewoners waarbij  binnen en buiten volledig met elkaar geïntegreerd zijn. Het sociale aspect bij “Hofjes” zal de uiteindelijke samenstelling van deze kleine woongemeenschap mede bepalen.