Hofje van Weltevreden

Pasen

Vandaag is de vrijdag voor Pasen, Goede Vrijdag.

Christenen herdenken vandaag de kruisiging en dood van Jezus. Er zijn theologen die gelijkenissen zien tussen Goede Vrijdag en de huidige coronacrisis. De coronacrisis maakt mensen bang, eenzaam en alleen. Ook Jezus was bang, eenzaam en alleen.

Pasen is niet alleen een Christelijk feest ter herdenking van de herrijzenis van Jezus maar ook een lentefeest. Na de koude winter gaat de natuur opnieuw beginnen. Dieren krijgen jongen, bomen en bloemen gaan bloeien, kuikens komen uit hun ei. Het ei is een symbool van nieuw leven.

Wij blijven ook positief. Ondanks de vertragingen zien wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet en hopen op een niet al te lange termijn een concrete bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van met name de ouderen.

In ons vorige bericht maakten wij melding dat wij het licht aan het einde van de tunnel in zicht hadden. De verwerving van het, voor de realisatie benodigde stukje gemeentegrond, op korte termijn afgerond te hebben en voortvarend de bouw op te kunnen starten. Helaas blijkt dit niet zo geweest te zijn. Het licht hebben we nog wel in zicht maar het einde van de (gemeentelijke) tunnel is nog steeds niet bereikt.

Hierdoor kunnen wij de planning nog steeds niet definitief maken. De oplevering heeft wederom enige maanden vertraging opgelopen en staat nu voor het tweede kwartaal in 2022 op de kalender.