Hofje van Weltevreden

Uitnodiging

De direct omwonenden hebben vandaag bovenstaande uitnodiging, met onderstaande tekst, in hun brievenbus ontvangen.


Geachte buurtbewoners,

Zoals u wellicht gezien heeft is het perceel grond aan de s’-Gravenweg 208-212 recentelijk verkocht. Graag stellen wij ons, “Hofje van Weltevreden B.V.”, als nieuwe eigenaar aan u voor. Wij gaan hier een nieuw woonzorgconcept ontwikkelen.

Op dit moment zijn de ontwikkelingen volop in gang. Voor de benodigde onderzoeken met betrekking tot de bodem, flora & fauna zijn de opdrachten verstrekt. Wij verwachten de resultaten hiervan op korte termijn. Samen met het aangestelde ontwerpteam zijn de besprekingen met de betrokken overheden gaande. Wij delen graag de uitkomsten en conclusies met u wanneer deze bekend zijn.

Wij zijn ons terdege bewust dat onze voorgenomen ontwikkeling tot overlast zal leiden. Echter zullen wij er alles aan doen dit zoveel mogelijk te beperken. De bouwplaats en parkeervoorziening zal volgens onze huidige inschatting geheel op het eigen terrein ingericht worden.

De verwachting is dat in het tweede kwartaal 2020 het “Hofje van Weltevreden” gerealiseerd zal zijn. In totaal komen er circa 26 appartementen in de verhuur voor wie kwaliteit en verzorging een eerste levensbehoefte is. De appartementen variërend van 36 m² tot 70 m² worden voorzien van een woon-slaapkamer met kitchenette en luxe badkamer. Het thema van het "Hofje” in combinatie met zelfredzaamheid staat centraal bij het wonen in ons concept.

De 24/7 aanwezige servicevoorzieningen maken het met name geschikt voor dementerende mensen, met of zonder partner, maar beperkt zich niet alleen tot deze groep. Lounges, bestaande uit onder andere woonkamers, tuinkamers, eetkamers, zithoeken, woonkeuken en bibliotheek zullen samen met de appartementen, gangen en tuin moeiteloos in elkaar overlopen. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd voor sociale interactie tussen bewoners waarbij een hoge mate van privacy & zelfredzaamheid gewaarborgd wordt. De zeer ruime lounges zijn een belangrijk onderdeel. Familie, vrienden en kennissen kunnen in een gedeelte van een lounge of in het appartement privé ontvangen worden. Binnenin het hofje is er een gemeenschappelijke tuin. Voor het achter liggende perceel van het hofje zijn er plannen om een belevingspark aan te leggen met indien mogelijk een Biotoop (zwem)vijver. Dit alles afgestemd op de mobiliteit- en veiligheidsbehoeften van de bewoners waarbij het binnen en buiten volledig met elkaar geïntegreerd zijn. Het sociale aspect bij ”Hofjes” zal de uiteindelijke samenstelling van deze kleine woongemeenschap mede bepalen.

Aan de voorkant van de flyer staat niet voor niets “Uitnodiging”, u bent gedurende de voorbereiding te allen tijde welkom bij ons in de bouwkeet.